Tehnologia digitală în clasă: Manual pentru formatorii de profesori și coordonatorii de programe de dezvoltare profesională continuă

Download PDF

Acest manual conține descrieri și comparații ale diferitelor moduri și modele de facilitare a dezvoltării profesionale continue a profesorilor, acestea fiind concepute pentru a promova utilizarea tehnologiilor digitale în clasă.

În timpul perioadei de distanțare socială cauzată de pandemia de COVID-19 din 2020, mulți educatori s-au trezit într-o nouă lume a predării și învățării la distanță, în timp ce conduc simultan hub-uri pentru copiii lucrătorului cheie și se pregătesc să-și reorganizeze școlile și sălile de clasă ca spații sigure, conform normelor de distanțare socială. 

Politicile s-au schimbat zilnic, rolurile s-au schimbat zilnic. Profesorii au dovedit, dacă mai exista vreo îndoială, că sunt rezilienți, adaptabili și gata să se ocupe cât pot de bine de partea digitală. Situația distanțării a adus schimbări și noi moduri de lucru și, pe măsură ce facem primii pași provizorii în „noul normal”, trebuie să luăm în considerare cu atenție ce să pastram din vechiul mod de abordare a educației.